https://www.kate.ro/

Prima pagina » Externalizare IT&C » Administrare baze de date

Administrare baze de date si business intelligence

Administrare baze de date

Rolul nostru este de a contribui la dezvoltarea afacerii dumneavoastra folosindu-ne experienta acumulata, propunand cele mai bune solutii IT, in scopul cresterii productivitatii si eficientei.

In ziua de astazi aproape ca nu mai exista aplicatie, indiferent de domeniul in care este folosita, care sa nu se bazeze pe baze de date, fie ca acestea ruleaza pe Oracle, DB2, SQL server, Sybase ASE, My SQL sau chiar o combinatie intre ele.

Obiectul propriu-zis al ofertei noastre consta in prestarea de servicii de suport tehnic soft, in scopul mentinerii serverelor de baze de date ale Beneficiarului in stare de functionare optima, in conformitate cu dorintele si nevoile impuse de cresterea volumului de activitate si perspectivele de dezvoltare ale acestuia. Prin functionare optima se intelege functionarea acestora la parametri tehnici, parametri descrisi si in documentatiile tehnice ale producatorului softurilor respective.

Suportul tehnic (administrarea la distanta) reprezinta serviciile de prevenire si de rezolvare rapida a incidentelor aparute pe parcursul exploatarii sistemului. Aceste servicii se presteaza de regula de la distanta si doar in cazuri exceptionale, sau la cerere, se executa la sediile Beneficiarului.

Suportul tehnic reprezinta descrierea succinta a tuturor serviciilor, pe care Furnizorul le poate presta in cadrul unui contract de administrare la distanta.

Firma noastra asigura un suport cuprinzator pentru bazele de date, fie ele critice sau nu, ale organizatiei dumneavoastra din stadiul de design initial, dezvoltare, pana la suport pentru mediul de productie si chiar dupa aceasta, prin mentenanta remote a acestora.

 • Dezvoltare de baze de date si debugging, testare inainte de mediul de productie;
 • Administrare eterogena de baze de date;
 • Diagnostic al performantelor bazelor de date;
 • Analiza de baze de date si optimizare SQL;
 • Administrare de spatiu si reorganizari ale bazei de date;
 • Monitorizare stare servere;
 • Monitorizare perfomanta (timpi de raspuns);
 • Monitorizare asigurare date prin solutiile de backup existente; audit si propunere solutii de asigurare date (backup);
 • Optimizari periodice (defragmentari indecsi, actualizari statistici);
 • Monitorizari si rezolvari incidente de replicare, log shipping, mirroring;
 • Izolare si remediere erori server SQL;
 • Instalare solutii de replicare, log shipping, mirroring;
 • Instalare de patch-uri sau service pack-uri;
 • Audit de performanta servere si recomandari upgrade/reconfigurari; audit de securitate;
 • Audit de performanta, interogari si recomandari privind modificarile la nivel de cod SQL


Solutia software de business intelligence

Pe langa administrarea bazelor de date Ka&Te ofera si solutii de business intelligence. Prin "solutie software de business intelligence" se intelege in principiu un sistem informatic care are ca rol extragerea, consolidarea, prelucrarea datelor, transformarea lor in informatii si transmiterea acestora catre factorii de decizie din organizatie sub forma de rapoarte, analize, indicatori sintetici de performanta etc.

Aceste informatii stau la baza proceselor de decizie si pot duce la o crestere a performantei organizatiei deoarece este stiut ca o decizie informata este potential mai corecta decat o decizie bazata pe informatie insuficienta sau pe inspiratia de moment.

Datorita cresterii ritmului de dezvoltare a afacerilor din ziua de azi, managerii resimt din ce in ce mai acut nevoia de a exercita un control mai sofisticat si mai precis, renuntand la practici invechite si incercand sa-si bazeze deciziile pe informatie cat mai precisa.

Solutiile software de business intelligence sunt practic sisteme de suport a deciziei si pot cuprinde functionalitatii diverse pornind de la simpla raportare statica sub forma de tabele sau/si grafice, analiza vizuala, managementul performantei prin monitorizarea de indicatori sintetici de performanta, planificare / bugetare, prelucrare statistica, panouri de comanda (dashboards) etc.


Scroll to top